A klíma vásárlás szereléssel együtt gazdaságos

A klíma vásárlás szereléssel együtt gazdaságosAhogy egyre hosszabbak és melegebbek a nyarak, úgy tervezik egyre többen, hogy beruháznak egy klíma készülékbe. Vásárlás előtt felmerül a kérdés, hogy érdemes-e csak a készüléket megvenni, és a szerelést mással megoldani, vagy egyben jobb döntés inkább az egészet elrendezni.

A klíma beszereléssel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy kizárólag engedéllyel rendelkező szerelő telepíthet klímát. Nyilván meg lehet próbálni saját magunknak is megoldani, de ez azonnal a garancia elvesztésével jár. Ha pedig rendesen szakember általi szerelést választunk, akkor érdemes azzal a szerelővel telepíttetni a készüléket, akitől megvásároljuk azt. Ennek az oka elsősorban az ár, másodsorban pedig a praktikusság. A kereskedők általában úgy árazzák be a készülékeket és a szolgáltatásokat, hogy egyben megvásárolva gazdaságosabb lesz a klíma telepítés. Ha csak telepítést keresünk, akkor rátesznek a szerelők az árra, mert amúgy a készülék árán is nyernek egy kicsit, amit ilyen esetben be kell hozniuk.

A praktikusság a javításoknál és a garanciális ügyintézéseknél jelentkezik. Ha külön cég értékesítette és telepítette a klímát, akkor probléma esetén gyakran előfordul, hogy egymásra mutogatnak, hogy kinek kellene javítania. Ha ugyanaz a cég csinált mindent, akkor nem lehet másra fogni, és neki kell a javításokat elvégezni.

Vannak olyan cégek, akik egyáltalán nem vállalják olyan klíma beszerelését, melyet nem ők adtak el. Emiatt még akár az is előfordulhat, hogy nem is találunk olyan szakembert, aki más klímáját beszereli.